Alle groepsactiviteiten

 

Per provincie:

——————————-
Noord-Brabant

Stadswandeling Bergen op Zoom

Bent u nog niet bekend met de geschiedenis van de stad? Reserveer dan de wandeling ‘De ontdekking van Bergen op Zoom’.
Ontdek Bergen op Zoom onder leiding van een gids van Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM). Deze ervaren gidsen nemen u mee op ontdekkingstocht door het historische centrum van Bergen op Zoom. De stadswandeling is te combineren met een bezoek aan de monumenten van deze stad. In de St. Gertrudiskerk, Gevangenpoort, Synagoge, Oude Stadhuis, Ravelijn, De Maagd en Het Markiezenhof vertellen de gidsen u over de historie. Het Markiezenhof, voormalig woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom, is nu in gebruik als museum. In het museum kunt u dwalen door de stijlkamers, waar de adellijke sfeer uit vroeger tijden nog bijna tastbaar is. Sportievelingen kunnen de 183 treden van de Peperbus beklimmen voor een prachtig zicht over Bergen op Zoom.
Bent u al wel bekend met de stad? Dan is de wandeling ‘Toerist in eigen stad’ iets voor u.
Deze stadswandeling zorgt ervoor dat uw gezelschap de cultuurhistorie van Bergen op Zoom op een andere manier leert kennen. In overleg met de gids komt u op minder bekende plaatsen of juist heel bekende plaatsen, maar met een onbekende geschiedenis. De wandeling is uit te bereiden met een bezoek aan een monument en/of stadspaleis Het Markiezenhof.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/stadswandeling-bergen-op-zoom/46#

 

Uit op de Brabantse Wal

Bergen op Zoom – Steenbergen – Woensdrecht – Wouwse Plantage vormen samen de Brabantse Wal, gelegen op de grens van Brabant en Zeeland. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. De Brabantse Wal valt op door een grote verscheidenheid in landschappen.
In het midden van het gebied ligt Bergen op Zoom. De vele monumenten in het historisch stadscentrum vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden. U kunt heerlijk rondwandelen, een kijkje nemen in de geschiedenis van de stad of neerstrijken op één van de vele gezellige terrassen. Het opvallendste monument in de stad is Het Markiezenhof.
Ten noorden van Bergen op Zoom, deels op de uitlopers van de Brabantse Wal, ligt Steenbergen. Wie graag actief is, kan in Steenbergen naar hartelust ‘outdoren’. Klauteren, survivalen en kanoën behoren tot de mogelijkheden.
Woensdrecht ligt ten zuiden van Bergen op Zoom en de natuurliefhebber komt hier ruimschoots aan bod. Ook voor de liefhebber van culinaire uitstapjes en sportievelingen is er een gevarieerd aanbod. Kortom de Brabantse Wal heeft volop ingrediënten voor een geslaagd dagje uit.

Brabantse Wal Groepsarrangementen zijn er voor bedrijven, scholen, verenigingen en particulieren. Dus voor een teambuildingsdag, bedrijfsuitje, afscheidsfeestje, schoolproject, vrijgezellenparty of zelfs kinderfeestjes bent u op de Brabantse Wal aan het juiste adres. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden voor een dagje uit, voor een klein of groot gezelschap. De medewerkers van VVV Brabantse Wal stellen graag met u een programma op maat samen.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/uit-op-de-brabantse-wal/301#

 

Chocolade maken in Bergen op Zoom

Wat u ook te vieren heeft, chocolade bewerken is een ontspannende en gezellige bezigheid. U kunt kiezen voor een basis workshop van 2,5 uur of voor een gevorderde workshop van 3,5 uur. Voor beide workshops wordt u hartelijk ontvangen in Bergen op Zoom. Vervolgens krijgt u uitleg over chocolade, gaat u de basisvulling koken en op smaak maken en kiest u een vorm waaruit u de bonbons wilt gaan maken. Bij de basis workshop maakt u tot slot een bonbonniere waarin u de zelfgemaakte chocolade decoreert en inpakt. Bij de gevorderde workshop gaat u aan de slag met marsepeinen bonbons. Ook hier maakt u er uiteindelijk een leuk pakketje van als aandenken aan een creatieve dag!
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/chocolade-maken-in-bergen-op-zoom/165

Bustocht over de Brabantse Wal

Met een eigen touringcar de Brabantse Wal ontdekken behoort ook tot de mogelijkheden. De tochten worden begeleid door de ervaren gidsen van SBM. U heeft een keuze uit een van de volgende tochten:
De Zeven Heerlickheyds-route
De bus rijdt langs zeven heerlijkheden, een begrip dat verwijst naar de vroegere Bourgondische gemoedelijkheid en rijdt door gedeeltes van de Heerlijkheid Bergen op Zoom, later verheven tot Markiezaat. De route voert over de Brabantse Wal en door de landelijke omgeving van de gemeenten Roosendaal en Rucphen.
Historische busreis
De bus rijdt langs verschillende dorpen in de omgeving van Bergen op Zoom en de gids laat u kennismaken met het prachtige landschap van de Brabantse Wal. Ook maakt u een uitstapje naar het eiland Tholen om over de Oesterdam weer richting Bergen op Zoom te rijden.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/bustocht-over-de-brabantse-wal/164

 

Brabantse Wal met Paarden

Gaat u voor een van de workshops met paarden of liever voor de huifkartocht?
Het arrangement Teambuilding met Ster en Twinkel bestaat uit het uitvoeren van ludieke en creatieve (team)opdrachten waarin je elkaar beter leert kennen. Ster en Twinkel, twee kleine paardjes, spelen een rol in het geheel, echter blijft u met beide benen op de grond naast het paard. Ook kunt u (leren) sulky rijden met de minipaardjes Ster en Twinkel. Geschikt voor jong en oud!
Ook de paardenworkshop van Equo et Homini, midden in het natuurschoon van de Brabantse Wal in Ossendrecht, is een bijzonder uitje. De workshop heeft als doel mensen kennis te laten maken met paarden waarbij de nadruk ligt op plezier, ontspanning en samen ontdekken. Tal van activiteiten staan op het programma waarbij iedere deelnemer op zijn of haar manier omgaat.
Liever genieten van de omgeving van Bergen op Zoom? Stap dan in de huifkar of paardentram en maak op een ontspannende manier kennis met deze stad. U passeert musea, monumenten, historische straatjes en bijzondere pleinen. Kortom een route langs de highlights van Bergen op Zoom.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/brabantse-wal-met-paarden/140

Natuur Wandelingen Brabantse Wal

Geniet van een wandeling onder leiding van een gids, van Brabants Landschap of Staatsbosbeheer, door de natuurgebieden op de Brabantse Wal.
Landgoed Kortenhoeff heeft 80 hectare natuurgebied, waar u een enorme diversiteit aan landschap, flora en fauna tegenkomt. Het uitgestrekte kasteelpark Moretusbos ligt op zowel Nederlands als Belgisch grondgebied, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de 14e eeuw. Het kasteel Ravenhof vormt het imposante middelpunt van het landgoed. Landgoed Mattemburgh, gelegen op de Brabantse Wal, met een fraai bosgebied, behoort tot de meest bijzondere landgoederen van Brabant. In de Orangerie geniet u van culinaire specialiteiten. Het gebied De Kraaijenberg is een ontmoetingsplaats voor natuurwerkgroepen en heeft een bezoekerscentrum, een vogelobservatiehut en een uitkijktoren. Het Halsters Laag is een bijzondere plek, dus trek u laarzen aan en ontdek de historie en ontluikende natuur.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/natuur-wandelingen-brabantse-wal/79

Creatief op de Brabantse Wal

Sieraden maken, bloemschikken of het in elkaar knutselen van een tassenhanger of kussenhoesje: in ieder van ons schuilt een kunstenaar. Tijdens de workshops voeren creativiteit en gezelligheid de boventoon. Uw groep krijgt het gevoel er helemaal uit te zijn en u leert elkaar van een heel andere kant kennen! Doe een proef op uw gevoel voor precisie met een workshop geitenzeepketting maken, of laat uw artistieke kant zien tijdens het sieraden maken. Wellicht is de workshop bloemschikken wel meer iets voor uw gezelschap. Of laat u verrassen door de workshop geitenkaasje maken. Deze workshops bieden voor ieder de kans om zijn of haar creatieve kant te laten zien. Liever een rondleiding door het grootste juweliers atelier van Nederland? Ook dat is mogelijk! Of waant u zich liever als echte kunstenaar? Reserveer dan een workshop gipsfiguur maken of de artistieke workshop Het Kunstje van De Brabantse Wal.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/creatief-op-de-brabantse-wal/78

Landgoed De Hertgang

Landgoed De Hertgang werd eind vijftiger jaren van de vorige eeuw aangelegd op de Brabantse Wal in Halsteren. De terreinen waren deels woest, deels in gebruik voor de teelt van asperges. Een gedeelte was afgegraven voor zandwinning na de overstromingsramp in 1953. Het zand werd gebruikt voor herstel van dijken in Zeeland. De Brabantse Wal is hier zo’n 12 meter hoog. Bovenop de Brabantse Wal bevindt zich een lichte zandgrond, die makkelijk stuift (het ‘smoort’ zeggen ze hier), beneden zorgt het kwelwater van de Brabantse Wal voor drassige weilanden overgaand in landbouwgebied van zeeklei. Onder leiding van een gids krijgt u een rondleiding door de tuinen en het arboretum. Het bezoek is te combineren met een High Tea.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/landgoed-de-hertgang/75

Gebak/Lunch/Diner op de Brabantse Wal

Op de Brabantse Wal kunt u op verschillende bijzondere locaties een lekker kopje koffie of thee drinken, genieten van een uitgebreide High Tea of ontspannen bij een heerlijke lunch of diner.
Op Landgoed De Hertgang in Halsteren kunt u in een sfeervolle omgeving genieten van een High Tea. Boerderij Arcadia is een agrarisch bedrijf in Steenbergen en is een uitgelezen plek voor een streekgerechtenlunch. Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide, bestaat uit een fraai bosgebied met o.a. een prachtige Engelse en Franse Tuin en Orangerie. Bij Hotel Dekkers, gelegen in het centrum van Ossendrecht, geniet u van een echte Brabantse koffietafel. Wanneer u kiest voor de locatie van Non Plus Ultra, is een mooi uitzicht over de Brabantse Wal gegarandeerd terwijl u geniet van een heerlijk Aspergemenu. Bij Gasterij Provence bent u aan het juiste adres als u in het centrum van Hoogerheide in een moderne ambiance iets wilt nuttigen. Alles is er mogelijk. Koken wordt een beleving bij Taverne Eetwinkel de Boerenmeisjes in Woensdrecht tijdens een Kookevent, maar ook voor een streekbrunch en -lunch bent u hier aan het juiste adres!
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/gebak-lunch-diner-op-de-brabantse-wal/73

Industrieel Erfgoed Bergen op Zoom

Naar aanleiding van het boek ‘Bergen op Stoom’, heeft Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Zoom (SIEB) een themastadswandeling ontwikkeld. Samen met een gids van SBM loopt u langs 20 bedrijven uit diverse bedrijfstakken, zoals suikerfabrieken, pottenbakkerijen en alcoholproductie. Deze bedrijven dateren uit de periode 1800 tot 1950. De meeste panden die u passeert zijn geheel of deels in oorspronkelijke staat. De wandeling zal starten op de Grote Markt en zal vervolgens naar het westelijke gedeelte van de stad en de omgeving van de Noordzijde en Zuidzijde Haven gaan. De wandeling brengt het industrieel erfgoed verleden tot leven. Een lezing voorafgaand aan de wandeling is op aanvraag mogelijk.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/industrieel-erfgoed-bergen-op-zoom/65

Gebak/Lunch/Diner in Bergen op Zoom

Wilt u een dagje Bergen op Zoom combineren met koffie/thee en gebak, een lunch of een diner?
Binnen de poorten van het prachtig gerestaureerde stadspaleis Het Markiezenhof ligt La Pucelle waar u kunt genieten van een 2-gangen seizoenslunch of een kopje koffie met de typisch Bergse lekkernij Bastaert. Hotel De Draak biedt als oudste herberg van Nederland een historische en exclusieve ambiance voor koffie/thee met appelgebak of een koffietafel, met zicht op de Grote Markt. Restaurant ‘t Spuihuis is gelegen aan de gedempte haven waar u in historische sferen kunt genieten van diverse koffie-, lunch- en dinerarrangementen. In een mooi blauw en statig pand op de Grote Markt bevind zich Grand Bar & Grill De Moor. In dit gezellige en trendy restaurant kunt u koffie/thee met Bergse Bastaert of een lunch nuttigen. Midden in het winkelhart van Bergen op Zoom vindt u Boulangerie Bernard. Ook hier serveren ze koffie/thee met Bergse Bastaert en kunt u in een sfeervolle ambiance gebruik maken van een koffietafel. Als u liever buiten het centrum, in de natuur, wilt genieten van een BBQ dan kunt u terecht bij de Stayokay.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/gebak-lunch-diner-in-bergen-op-zoom/63

Weervisserij & Mosselvisserij

Ansjovis is een van de bekende streekproducten van de Brabantse Wal. Naast Aardbeien en Asperges behoort deze tot de 3A’s. In de maanden mei tot en met begin juli is het op diverse dagen en tijden per week mogelijk om een boottocht te maken naar de weervisserij zodat u eens een kijkje kunt nemen hoe de Ansjovis wordt gevangen. De tochten die in de ochtend/middag plaatsvinden duren 5 uur. Indien u liever ‘s avonds gaat dan duurt de boottocht 3 uur. Tijdens de tocht brengt u een bezoek aan de weervisser en ziet u hoe de Ansjovis wordt gevangen. Dit gebeurt in combinatie met een rondvaart over de Oosterschelde onder leiding van een gids. Tijdens deze tocht vaart u o.a. richting de Zeelandbrug en langs de zandbanken om zeehonden en bruinvissen te spotten.
Liever een kijkje nemen bij de Mosselvisserij? Dat kan ook! Tijdens deze 5 uur durende rondvaart o.l.v. een gids brengt u een bezoek aan de Mosselvisserij. Ook gaat de tocht langs de mosselhangcultuur en wordt er door de haven van Yerseke gevaren om de mosselvloot te bezichtigen. Hierna gaat de rondvaart langs de zandbanken waar u mogelijk bij laagwater zeehonden en bruinvissen kunt zien. Als afsluiting van de tocht worden er geheel in sfeer aan boord mosselen gegeten.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/weervisserij-mosselvisserij/60

Boerenbedrijven op de Brabantse Wal

Op de Brabantse Wal is het echte boerenleven overal terug te vinden. Proef letterlijk en figuurlijk de gezelligheid. Bij Geitenboerderij Costa Kabrita (= Papiaments voor Geitenkust) in Huijbergen worden sinds 1994 geiten gehouden. Tijdens de rondleiding krijgt u alles te horen over de geitenhouderij en wordt u verwend met een heerlijk geitenijsje. De rondleiding sluit u af met een proeverij van geitenmelk en kaas, die u ook voor thuis kunt meenemen. Kaasboerderij De Zuidgeest maakt op ambachtelijke wijze vele soorten verse zuivelproducten met melk van eigen koeien. Na een welkom ontvangst met koffie kunt u een videopresentatie bekijken en vervolgens onder begeleiding het bedrijf bezichtigen. Bij de anno 1890 gebouwde Molen De Twee Vrienden legt Molenaar de Laater u uit hoe de molen werkt en neemt u mee in de rijke geschiedenis.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/boerenbedrijven-op-de-brabantse-wal/58

Koken op de Brabantse Wal

Op de Brabantse Wal kunt u op diverse locaties terecht voor een leuke, gezellige en leerzame kookworkshop.
In kookstudio Chaud Froid in Woensdrecht gaat u aan de slag met streekproducten. De Brabantse Wal staat in het voorjaar in het teken van asperges, aardbeien en ansjovis. Maar de rest van het jaar biedt de omgeving ook veel heerlijke seizoengebonden en ambachtelijke producten. Onder begeleiding kookt u daarmee een 3- of een 4-gangen menu om daarna het resultaat al nagenietend te nuttigen. Regio Tapas zijn heerlijke kleine gerechtjes die je over de hele wereld steeds onder een andere naam tegen komt. Regio Tapas staan altijd voor genieten en gezelligheid. Onder begeleiding maakt u 10 verschillende soorten om daarna te smullen van het resultaat!
Tijdens de kookworkshop Black Box Brabantse Wal, bij KookaLike in Hoogerheide, gaat u ook aan de slag met producten uit de regio Brabantse Wal. KookaLike beschikt over een professionele keuken waar u de fijne kneepjes van het koken kunt leren. KookaLike stelt de ingrediënten samen en tijdens de kookworkshop wordt de proef op de som gesteld. Na de kookworkshop wordt er onder het genot van een lekker wijntje gezellig gezamenlijk gegeten.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/koken-op-de-brabantse-wal/55

Golfen op de Brabantse Wal

U kunt op diverse manieren actief bezig zijn op de Brabantse Wal op het gebied van golf. Zowel bosgolf, streetgolf als het volgen van een golfclinic behoren tot de mogelijkheden.
Bosgolf speelt u met een speciale club en zachte grote golfbal op straat en in het bos. De ondergrond is daardoor eigenlijk altijd bespeelbaar en de holes zijn dingen uit het dagelijkse straatbeeld. U bent ongeveer 1,5 tot 2 uur onderweg en speelt met één groep of 2 groepen tegen elkaar.
Streetgolf speelt u in en om het centrum van Bergen op Zoom met de straatjes, pleintjes en parken als decor. Met de speciale Urban Golf clubs en ballen kan de tocht beginnen! De route bestaat uit lange holes en obstakels. In het centrum volgt de ene trickshot na de andere als gevolg van de diverse opdrachten die moeten worden uitgevoerd.
Om kennis te maken met golf kunt u kiezen voor een golfclinic. Tijdens de golfclinic worden onder andere het putten, chippen en natuurlijk de swing behandeld. U eindigt met een wedstrijd op de par-3 golfbaan. Na afloop kan er uiteraard geborreld en nagepraat worden in het sfeervolle Grand Café. Maar de vraag is wie uiteindelijk naar huis gaat met de Gouden Golfbal!
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/golfen-op-de-brabantse-wal/54

Bezoek Kruisland

In Ambachts- en Gereedschapsmuseum de Holle Roffel krijgt u een rondleiding langs de verschillende soorten gereedschap die de ambachtslieden vroeger gebruikten. Voor of na uw bezoek aan dit museum wordt u voor de grote of kleine trek hartelijk ontvangen, in het hart van Kruisland, bij Restaurant De Commerce. Hier staat een kopje koffie, lunch of diner voor u klaar.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/bezoek-kruisland/52

Vastenavend Wandeling

De Vastenavendwandeling gaat in op de ontstaansgeschiedenis van het Carnaval en daarbij wordt in het bijzonder ingegaan op de Bergse invulling daarvan, die Vastenavend heet, met alle tradities daaromheen.
Waarom heet Bergen op Zoom Krabbegat met de Vastenavend? Weet u het verhaal achter de geit van Mie d’n Os? Waarom dragen wij eigenlijk vitrages? Wilt u antwoord op deze vragen en kennis maken met nog veel meer leuke weetjes over de Vastenavend? Boek dan de Vastenavendwandeling.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/vastenavend-wandeling/51

Asperges Steken

De asperge is een bijzonder product. Ieder jaar opnieuw geboren, elke keer weer hevig gekoesterd. En ook haar koosnamen liegen er niet om: ‘koningin der groente’, het ‘witte goud’, ‘parels van het land’. Onder leiding van een echte aspergeboer krijgt u uitleg over de asperge en het steken en schillen ervan. Daarna gaat u het geleerde in de praktijk brengen. Als afsluiting kunt u uiteraard genieten van een heerlijk aspergemenu bij Non Plus Ultra in Woensdrecht.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/asperges-steken/50

Wilhelmietenmuseum & Den Aanwas

Het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen herbergt vele herinneringen aan de Wilhelmietenorde. Bijna zeven eeuwen werkten monniken van de orde der Wilhelmieten in Huijbergen. In het Wilhelmietenmuseum worden schilderijen, beelden, tin, boeken en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld. Maar ook de waardevolle collectie iconen van Prof. P. Hendrix.
Het uit 1743 gedateerde pand van Streekmuseum Den Aanwas in Ossendrecht bevindt zich grotendeels in zijn oorspronkelijke staat. Bijzonder in dit museum zijn de relieken van Prinses Paulientje, de kleinste mens die ooit geleefd heeft. De verschillende ambachten uit de streek, archeologische vondsten en het dorpspleintje met geveltjes uit 1900 maken het museum een bezoek meer dan waard.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/wilhelmietenmuseum-den-aanwas/49

Fiets of Mountainbiketocht

Onder begeleiding van ervaren gidsen kunt u met een groep de omgeving van Bergen op Zoom verkennen per fiets of per mountainbike. De bosrijke landgoederen rond de stad lenen zich bij uitstek voor het beoefenen van deze activiteiten. U kunt een keuze maken uit bestaande routes of een route naar uw wens laten samenstellen. Gebruik uw eigen fiets of regel een huurfiets via VVV Brabantse Wal. De mountainbiketochten vertrekken vanaf Partycentrum ‘t Appeltje in Bergen op Zoom, de startlocatie voor de fietstochten bepaalt u samen met VVV Brabantse Wal. Geniet van een lunch of een diner om uw dag compleet te maken.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/fiets-of-mountainbiketocht/48

Fort De Roovere

Fort de Roovere is onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Vanaf 1628 heeft deze waterlinie weerstand geboden aan meerdere Europese legers. De forten Moermont, Pinssen, de Roovere en Henricus, Halsters Laag, de Liniewal en het Ravelijn vormden samen de verdedigingslinie. Fort de Roovere is onlangs in ere hersteld. Langs de aarden wallen en grachten zijn mooie wandelroutes uitgezet. Samen met Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM) biedt VVV Brabantse Wal u de mogelijkheid een wandeling te maken over Fort de Roovere. U passeert tijdens deze wandeling vele restanten van Franse loopgraven. Een bijzonder kunstwerk is de loopgraafbrug. Het ontwerp wordt in binnen- en buitenland geroemd. U loopt door het water en uw voeten blijven droog! In combinatie met de uitgebreide kennis van de gids van SBM, is een bezoek aan Fort de Roovere een hele ervaring!
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/fort-de-roovere/47

Stadspaleis Het Markiezenhof

Het voormalige woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom uit de 15de eeuw is nu in gebruik als museum. In dit stad- en regiomuseum met o.a. stijlkamers, galerijen, binnenplaatsen en tuinen krijgt u een beeld van de vroegere adellijke bewoners en van de geschiedenis van stad en streek (het voormalige Markiezaat). In Het Markiezenhof vindt u ook de grootste kermisexpositie van de Benelux. Tevens biedt Het Markiezenhof een podium aan cartoonisten en politiek tekenaars uit Nederland en België. In het museum bevindt zich ook het museumcafé waar u kunt genieten van gebak met een lekker kopje koffie of thee.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/stadspaleis-het-markiezenhof/45

Vestingarrangement

Graag nodigen wij u uit om te komen genieten van de schoonheid en charme van Willemstad en Bergen op Zoom op één dag. Deze vestingsteden hebben een eigen historie en daarmee eigen verhalen. Kom en ervaar dit verleden.

10.00 uur
Ontvangst met koffie en appelgebak in restaurant Het Wapen van Willemstad in vestingstad Willemstad.
10.30 – 12.00 uur
Stadswandeling in de stad van Willem van Oranje met een bezoek aan het Mauritshuis.
12.00 – 12.30 uur
U reist, op eigen gelegenheid, van Willemstad naar boerderij “Arcadia” te Steenbergen.
12.30 – 14.00 uur
Streekgerechtenlunch in boerderij “Arcadia”. Na de lunch kunt u al wandelend de walnotenboomgaard en beeldentuin verkennen.
14.00 – 14.30 uur
U reist, op eigen gelegenheid, van boerderij “Arcadia” naar Bergen op Zoom.
14.30 – 16.30 uur
Aankomst in vestingstad Bergen op Zoom. Stadswandeling met een bezoek aan de Gevangenpoort en stadspaleis Het Markiezenhof.
16.30 uur
Einde programma.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/vestingarrangement/43

Wandeling Havenkwartier of Grebbe

Deze stadswandelingen zorgen ervoor dat uw gezelschap Bergen op Zoom op een andere manier leert kennen.
Bij de Havenkwartierwandeling maakt u kennis met de geschiedenis van de vele monumenten van dit bijzondere stadsdeel, waaronder een getijdenwatermolen. U wandelt langs de middeleeuwse havens en door de omringende straten. Onbekende binnenterreinen staan eveneens op het programma.
Bij de Grebbewandeling volgt u de bovengrondse route die dit kanaal van Bergen op Zoom door de binnenstad aflegt. De gids geeft niet alleen informatie over deze middeleeuwse watergang, maar neemt u ook mee naar onbekende monumenten.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/wandeling-havenkwartier-of-grebbe/42

Steppen Bergen op Zoom

Op een leuke en actieve manier Bergen op Zoom verkennen? Dat kan! Namelijk per kickbike. Deze luxe step is speciaal ontwikkeld voor volwassenen. Er kan gekozen worden voor een route van 7 of 14 km. De routebeschrijving geeft informatie over de bezienswaardigheden onderweg en er zijn een aantal opdrachten om op te lossen. Ook is het mogelijk om de steptocht te combineren met een picknick onderweg of een hapje en drankje na afloop van de tocht.
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/steppen-bergen-op-zoom/41

——————————-
Zeeland

 

Heerlijk een dag uitwaaien in Zeeland

Een actieve en bruisende dag op het water.
Graag laten wij u kennis maken met het zeilen van een traditioneel zeilschip.
Er wordt verwacht dat de groep het schip vaart, onder begeleiding van de schippers natuurlijk. Het schip moet gestuurd worden, de zeilen moeten gehesen en bediend worden. En bij manoeuvres is nog veel meer werk te doen.
Diegene die niet willen of kunnen meehelpen, kunnen lekker aan dek van de omgeving genieten.

Om 10.00 uur wordt u aan boord verwacht. Na uitleg van de schipper varen we de haven uit.
Op de Oosterschelde of het Grevelingenmeer hijsen we de zeilen.

U mag bij ons zelf voor eten en drinken meebrengen. Wij kunnen ook de gehele catering voor u verzorgen.

Rond 17.00 uur komen wij weer in de haven aan. Nadat het schip weer aan kant is (zeilen opruimen, afwas e.d.) nemen wij weer afscheid van elkaar.
Indien wij voor het diner zorgen wordt het natuurlijk later…..
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/heerlijk-een-dag-uitwaaien-in-zeeland/186

——————————-

Alle steden/provincies

 

The Ball
Een super cool teamuitje!

Jullie worden in groepjes van 6 tot 8 personen verdeeld. Ontdek een stad naar keuze aan de hand van een puzzeltocht, waarbij jullie met een grote bal van 1.83m door de stad lopen.

Maak de juiste foto’s, voltooi de diverse opdrachten en geniet van het lekkere eten en drinken tijdens deze hilarische en verbazingwekkende puzzeltocht waarbij plezier en teambuilding hand in hand gaan. Het groepje die de meeste juiste foto’s vind, wint de ”the Ball Trofee”
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/the-ball/182

——————————-
Crazy 88

Wat is Crazy 88?

Crazy 88 is een spelprogramma waar jullie gekke opdrachten door de stad gaan doen in combinatie met lekker eten. Creativiteit en een goede fantasie zijn woorden die op deze dag goed gebruikt kunnen worden.

Opdrachten zoals: “ga met uw groepje in een taxi zitten en film dit” of “maak een filmpje van een mummie” zijn voorbeelden van de opdrachten.

De opdrachten zullen met een videocamera worden vastgelegd. Dit levert echt hilarische beelden op! Deze beelden kunt u aan het einde van de dag gezamenlijk terug kijken. Het spel wordt in groepen gespeeld en er zal worden gestreden om de Crazy88 Trofee!
http://www.lekkerwegmetgroepen.nl/Activiteiten/Detail/crazy-88/167

——————————-

Pitch&Putt Golf, op 25 banen in Nederland

Ga eens Pitch&Putten met uw collega’s, vrienden of familie. Pitch&Putt Golf is een moderne activiteit die overal ter wereld wordt gespeeld. Het spel wordt gespeeld op een kleine 18-holes golfbaan en is op elk niveau spannend en uitdagend.

Pitch&Putt Golf is een gezellig en betaalbaar groepsuitje voor iedereen met én zonder golfervaring. Een dure uitrusting heeft u niet nodig. Het gebruik van alle materialen, golfclubs (slagstokken), ballen, tees en scorekaarten, is bij de prijs inbegrepen. Een lunch, borrel, buffet of barbecue maakt uw uitje compleet.

Pitch&Putt Golf Wolvega
Pitch&Putt Golf Woerden
Pitch&Putt Golf Strand Horst
Pitch&Putt Golf Rhoon
Pitch&Putt Golf Papendal
Pitch&Putt Golf Orvelte
Pitch&Putt Golf Oostwold
Pitch&Putt Golf Oirschot
Pitch&Putt Golf Molenhoek
Pitch&Putt Golf Maurik
Pitch&Putt Golf Lemele
Pitch&Putt Golf Leidschendam
Pitch&Putt Golf Leeuwarden
Pitch&Putt Golf Kraggenburg
Pitch&Putt Golf Koudum
Pitch&Putt Golf Koekange
Pitch&Putt Golf Heerde
Pitch&Putt Golf Groningen
Pitch&Putt Golf Groenlo
Pitch&Putt Golf Esonstad
Pitch&Putt Golf Diepenheim
Pitch&Putt Golf Bussloo
Pitch&Putt Golf Elst